Menu

1000 Seward Street \

A creative workplace in the heart of Hollywood’s studio district

Set in a prominent corner in Hollywood, 1000 Seward Street re-imagines a currently underused plot into a vibrant and engaging commercial destination.

Located in the heart of Hollywood’s studio district, 1000 Seward Street provides much-needed creative workspace in response to the growing demand by the entertainment industry.

The challenge

The brief required a carefully choreographed design response where the building transitions between commercial and residential scales. In addition, the site required both below-ground and above-grade parking, demanding an approach that sensitively incorporated these varied elements into a cohesive single building that remains activated on all sides.

“Hollywood will continue to be the entertainment capital of the world. As the competition for content creation continues to drive billions of dollars into the economy, the need for new content creation spaces will only increase. This plan responds to that need.”

Matt Cooper, Co-owner, The Post Group

The big idea

The building's form is conceived as a series of expressed volumes that playfully shift independently of each other to address the commercial scale to the west, yet step down to respect the adjacent housing.

The lower volume is purposefully set back from Seward Street to create a generous new urban plaza, complimented by a publicly accessible external auditorium stair. Restaurants at ground level offer activation throughout the day and night, whilst smaller retail units are provided along Romaine Street for local business and neighbourhood vendors.

The upper volumes cantilever over the plaza to offer shading and define this prominent urban corner. Each volume is separated by amenity decks and roof terraces that step down towards the residential units to the north and east.

A rooftop restaurant on the top floor offers panoramic views across the city, allowing the public to enjoy a birds-eye view of the many significant LA landmarks.

The small detail

Acting as a counterpoint to the development opposite, the building is expressed through a series of vertical dark metal fins that vary in density to offer shading to the office space behind.

Project Summary

  • Project name: 1000 Seward Street
  • Location: Los Angeles, USA
  • Value: $80m
  • Type: New build, Mixed use
  • Client: The Post Group
  • Status: Current
  • Completion date: 2022

Project Team

Project Manager: Plus Development
Executive Architect: Gruen Associates
Landscape Architects: Gruen Associates
MEP: BuroHappold
Cost Consultant: Rider Levett Bucknall
Civil Engineer: John Labib Associates
Entitlement Lawyer: Mayer Brown
Structural Engineer: John A Martin & Associates

Type in your search and hit enter