Menu

Victoria Station Upgrade \

The challenge of this project was integrating a commercially viable development into the constraints of the new Victoria Underground station within the City of Westminster, London.

We were appointed by London Underground, to prepare design proposals for a strategic development site created following the construction of a proposed new London Underground ticket hall beneath Bressenden Place, Westminster.

Our proposal was for an ambitious and dynamic building integrating the technical operational underground accommodation with a viable commercial building above ground, whilst also resolving the conflicting requirements of the site’s principle stakeholders with a strict local planning brief.

The building’s envelope responds to environmental conditions providing solar shading for the building’s interior by the use of a patterned interlayer within the building’s glass cladding. The interlayer becoming more opaque depending on its orientation modifying the building’s capacity to control solar gain.

Project Summary

Type in your search and hit enter