Menu

Bonhill Building \

Attracting creative and tech businesses

In collaboration with branding agency Village Green, Hawkins\Brown have designed a new reception and a coffee pavilion for the Bonhill Building which was acquired by Resolution Property.

This private office building in Old Street has involved the fit out of the reception and the construction of a coffee pavilion in the existing courtyard of an early 1970s office building. The design was intended to attract creative and technology business moving into the area.

Engaging with the local community of artists and independent coffee shops was one of the main aims of this project. A new coffee pavilion has been developed to activate a previously unloved courtyard space. The pavilion is directly connected to the street through a covered passage adjacent to the reception.

The company that took over the pavilion is the first Italian artisan bakery in London. We still occasionally stop by for a coffee when we are in the area.

The entrances are highlighted by a light box and a long mural. Every six months a local artist is invited to produce a new work. The material palette and lighting are inspired by the industrial heritage of the area. The concrete flooring and reclaimed timber create a warm and neutral background for the art.

Project Summary

Type in your search and hit enter