Menu

New Model Army \

Hawkins\Brown's recent retrofit of the Bartlett School of Architecture's Bloomsbury campus is being showcased as a dynamic back drop for a fashion shoot in the most recent issue of Wallpaper* magazine.

The new building has inspired a legion of budding building designers. The upgrade of the Bartlett's central London campus prioritises the school's role as an increasingly diverse and public facing institution. The shrewd redesign has respected the original building while transforming the space, expanding it by 3000 sq m. The original façade was brought up to the site boundary, while two upper floors and a full-height extension were added. A new double-height glazed entrance opens the building up to the public, while inside, concrete has been left raw within the informal areas, and versatile studio spaces have been designed to inspire collaboration.

“A wood and steel staircase opens up circulation, connecting the old with the new and fusing heritage with future growth.”

Harriet Thorpe, Architecture Assistant at Wallpaper*

Type in your search and hit enter